Καφές-κακάο : τεχνολογία και έρευνα επί του αρώματος αυτών
Main Article Content
Abstract
Στην παρούσα εργασία αναφέρεται, κατά πρώτο λόγο, η τεχνολογική επεξεργασία, την οποία υφίστανται ο καφές και το κακάο, ώστε να καταστούν εμπορεύσιμα προϊόντα. Έτσι δίνεται μια συνοπτική αναφορά στους βοτανικούς τους χαρακτήρες, και αυτό, αφ’ ενός για να σχηματίσει ο αναγνώστης μια γενική ιδέα γι’ αυτά τα άγνωστα σ’ εμάς φυτά, αφ’ ετέρου γιατί προϋποτίθεται η γνώση μερικών μορφολογικών χαρακτηριστικών τους (ιδιαίτερα των καρπών και σπερμάτων), αφού έχει άμεση σχέση με την κατανόηση του συνόλου των σταδίων της περαιτέρω βιομηχανικής τους κατεργασίας. Τέλος, περιγράφεται η πορεία έρευνας, που αναφέρεται στην διαπίστωση της ύπαρξης πτητικών αρωματικών ενώσεων και στα δύο προϊόντα, με τη χρήση πρότυπης μεθόδου (οσμογραφίας), που αποτελεί ειδική περίπτωση αερίου χρωματογραφίας.
Article Details
Issue
Section
Articles